Verwachtingen - weerbericht

2-3 Bft

-2°

-1°

Samengevat weerbericht

Vannacht blijft het rustig met brede opklaringen. De temperaturen dalen naar -2 tot +6 graden en een matige zuidwestelijke wind steekt op.

Morgen zaterdag neemt de bewolking toe en in de namiddag bereikt een zwakke regenzone het noorden van ons land. Maxima tussen 4 en 9 graden met een goed voelbare wind uit zuidwest tot west.

Zondag wordt het fris met af en toe zon maar ook nog enkele buien over het noorden en oosten van het land. Vanaf maandag wordt het iets zachter en trekken nieuwe regenzones over ons land.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Vannacht blijft het rustig met bewolkte perioden en soms brede opklaringen. Het koelt af naar 0 tot -2 graden in de Ardennen, 1 tot 4 graden in het centrum van het land en tot 5 of 6 graden vlak aan zee. De wind is zwak en veranderlijk, later toenemend naar matig uit zuidwest en aan zee uit west.
In Hoog-België kan er lokaal aanvriezende mist ontstaan.Morgen zaterdag zijn er eerst nog opklaringen. Geleidelijk neemt de bewolking toe en in de loop van de namiddag kan er voornamelijk in het noorden van het land lichte regen vallen. Later is er ook in de andere regio's lichte neerslag mogelijk. De maxima liggen tussen 4 graden op de Ardense hoogvlakten en 9 graden in het westen van het land. De wind waait matig uit het zuidwesten, draaiend naar het westen.

Zaterdagnacht schuift de regenzone verder op naar de Ardennen, waar wat smeltende sneeuw mogelijk is. Vanaf de kust verschijnen er opklaringen, maar zowat de hele nacht kunnen er ook buien over het land trekken. In Hoog-België kunnen dit sneeuwbuien worden, zodat er tegen zondagochtend op sommige plaatsen een dun sneeuwlaagje kan gevormd worden. De temperaturen dalen naar 0 graden op de Ardense hoogten, 3 tot 5 graden in het centrum van het land en 6 graden aan zee. De westelijk wind neemt af en wordt zwak tot matig, aan zee matig uit noordwest.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukgebied met kern boven de Golf Van Biskaje en een lagedrukzone boven Scandinavië, stroomt onstabiele zeelucht van polaire oorsprong naar onze regio. Enkele storingen reizen in deze stroming mee en trekken morgennamiddag en -nacht over ons land.


update van vrijdag 22:01