Verwachtingen - weerbericht

25°

27°

3-2 Bft

28°

23°

25°

Samengevat weerbericht

Deze nacht meestal helder. In het westen later kans op mist. Minima van 9 tot 15 graden.

Vrijdag droog en warm met stilaan enkele stapelwolkjes. Maxima tussen 21 en 27 graden maar aan zee frisser.

Zaterdag eerst grijs, later zon en wolken. Maxima rond 23 graden.

Zondag nog maxima rond 24 graden maar kans op een onweersbui.

Begin volgende week wisselvallig en temperaturen in de buurt van normaal.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen vrijdag

Deze avond en nacht wordt het op de meeste plaatsen helder. Naar de ochtend toe is er in het westen kans op mist. Het blijft zacht met minima tussen 9 en 15 graden. Er waait een zwakke wind uit zuidelijke of veranderlijke richtingen.


Vrijdagochtend is er in het westen kans op mist. Elders is het dan zonnig met enkele sluierwolken en wordt het snel warm. In het binnenland halen we maxima tussen 21 of 22 graden in de Ardennen en 27 graden in de Kempen en het uiterste zuiden van het land. Aan zee wordt het slechts 19 of 20 graden.
In de loop van de dag ontstaan er enkele stapelwolkjes maar blijft het droog. De zwakke tot matige wind draait van west tot zuidwest naar noord en zorgt in het noordwesten van het land in de namiddag stilaan voor afkoeling.Vrijdagavond en tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag blijft het droog. Vanaf de Noordzee verwachten we lage wolken en mist die zich stilaan uitbreiden van het westen naar het centrum van het land. In het zuiden blijven er opklaringen. De minima liggen tussen 8 of 9 graden op de Ardense hoogten en 11 tot 13 graden in het centrum. De wind waait meestal zwak en draait van noord naar oost tot noordoost.

Algemene luchtgesteldheid

Rond een hogedrukgebied boven Polen wordt aanvankelijk droge en warme landlucht over onze streken aangevoerd.
De kern van die anticycloon verplaatst zich geleidelijk richting de Balkan en maakt zo de weg vrij voor een zwakke vore die vrijdag van west naar oost over onze streken trekt. Aan de voorzijde ervan wordt in het westen reeds deze nacht meer vocht onder de inversie aangevoerd. Morgen ruimt de stroming verder naar het noorden en wordt de invloed van de Noordzee sterker voelbaar.


update van vandaag 17:01