Verwachtingen - weerbericht

17°

18°

3 Bft

18°

13°

14°

Samengevat weerbericht

Vandaag, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, overwegend droog en wisselend bewolkt met maxima van 12 tot 18 graden.

Vannacht droog, vrijwel helder en fris met minima van 4 tot 10 graden.

Morgen zonnig en zachter met temperaturen tot 20 graden.

Vrijdag tijdelijk kans op wat regen maar in het weekend opnieuw zacht en nog altijd aangenaam zacht.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag krijgen we na, het optrekken van het lokale ochtendgrijs, afwisselend opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de namiddag kan de bewolking tijdelijk toenemen maar op een lokaal buitje in vooral het westen van het land na blijft het droog. De temperaturen stijgen tussen 12 à 13 graden in Hoog-België en lokaal 18 graden in het centrum van het land bij een matige zuidwestelijke wind.


Vanavond en vannacht wordt het geleidelijk lichtbewolkt met lokaal nevel of een mistbank en over de Hoge Ardennen laaghangende bewolking. Het koelt af tussen 4 en 6 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 7 en 10 graden in de andere streken. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Vandaag trekt een hogedrukcel boven Frankrijk noordoostwaarts richting Duitsland en wordt ons weer bepaald door een zwakke zuidwestelijke stroming die licht onstabiele maritieme lucht over ons land aanvoert. Naar donderdag toe wordt de stroming zuidelijk en wordt de aangevoerde lucht zachter en droger.


update van vandaag 06:01