Verwachtingen - weerbericht

14°/17°

11°/19°

2 Bft

10°/20°

8°/17°

8°/17°

Vooruitzichten voor vrijdag tot dinsdag

Vrijdag begint de dag in het oosten nog zonnig maar vanaf het westen trekt een zwakke storing over het land met tijdelijk meer bewolking en mogelijk wat regen. In de namiddag verwachten we vanaf de kust opnieuw meer opklaringen. De maxima liggen tussen 16 en 20 graden. De wind waait zwak uit zuid en ruimt geleidelijk naar west na de passage van de storing.

Zaterdag blijft het droog en begint de dag op vele plaatsen met mist of laaghangende bewolking, later wordt het zonnig en zacht. De maxima liggen tussen 16 en 20 graden bij een zwakke zuidenwind.

Ook zondag wordt een overwegend zonnige en droge dag met af en toe wat hoge sluierwolken. We verwachten maxima tussen 17 en 21 graden en een overwegend zwakke zuidoostenwind.

Maandag verwachten we opnieuw meer bewolking maar blijft het op de meeste plaatsen droog, al is wat lokaal gedruppel niet uitgesloten. Maxima nog steeds tussen 16 en 20 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Dinsdag lijkt een Atlantische storing ons land te bereiken met meer bewolking en kans op regen. Temperaturen rond 20 graden in het centrum van het land.