Verwachtingen - weerbericht

3-2 Bft

-2°

-1°

Samengevat weerbericht

Vannacht is het licht bewolkt tot helder. Het is koud met minima tussen -1 en 7 graden.

Morgen blijft het vrij koud met meer bewolking. De maxima liggen tussen -2 en +3 graden. De wind blijft zwak tot matig uit het oosten tot het noordoosten.

Zaterdag verschijnt er geleidelijk een sluier van hoge wolken. 's Nachts bereikt een regenzone, eventueel voorafgegaan door sneeuw of ijzel, ons land vanuit Frankrijk.

Vervolgens krijgen we vanaf zondag zachter, maar ook vochtiger weer.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen vrijdag

Komende nacht is het licht bewolkt of helder. Later schuiven lage wolkenvelden over ons land vanaf het oosten. Het wordt een koude nacht met minima tussen -4 en -7 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen -1 en -4 graden in de andere regio's. De wind waait matig uit oost tot noordoost, afnemend in het tweede deel van de nacht.

Morgen blijft het droog, maar we verwachten wel meer bewolking. Op sommige plaatsen kan het wel lang zonniger blijven. Het blijft wel nog vrij koud met maxima tussen -2 en 0 graden in de Ardennen en tussen +1 en +3 graden in de andere streken. De wind waait zwak tot matig uit het oosten. 's Namiddags neemt hij af en 's avond wordt hij soms veranderlijk.

Vrijdagavond en -nacht wordt het rustig en koud met minima tussen -4 en -8 graden. Op veel plaatsen wordt het licht bewolkt tot helder, maar lokaal kunnen later lage wolken of aanvriezende mist ontstaan. De wind waait zwak uit het oosten of uit veranderlijke richting. Op het einde van de nacht draait hij naar het zuidoosten.

Algemene luchtgesteldheid

Ons weer wordt bepaald door koude en droge continentale lucht. Deze luchtsoort stroomt naar onze regio langs de zuidelijke flank van een Scandinavisch hogedrukgebied.


update van donderdag 22:01