Verwachtingen - weerbericht

14°

13°

4 Bft

14°

Samengevat weerbericht

Vandaag is het droog en eerst grijs. Deze namiddag wordt het zonnig met temperaturen tot 14 graden.

Morgen trekt een regenzone over het land. Het is wel zacht met maxima tot 15 graden en winderig met rukwinden tot 75 km/h.

Vrijdag komt al een nieuwe storing op bezoek. Vooral in het westen kan het stevig regenen. De maxima liggen in de buurt van 11 graden.

Tijdens het weekend en begin volgende week wordt het wisselvallig met buien, die in de Ardennen winters kunnen worden. De temperaturen dalen tot rond 6 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag is het eerst zwaarbewolkt, maar overwegend droog. Geleidelijk breekt het wolkendek open en in de namiddag wordt het overal zonnig met wat hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 8 graden in Hoog-België en 14 graden aan zee. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige wind uit zuidzuidwest, krimpend naar zuid, met rukwinden tot 50 km/h.


Vanavond en vannacht is het eerst overal droog en vrijwel helder. Geleidelijk dringen vanaf het westen meer en meer wolkenvelden het land in. In het tweede deel van de nacht vergroot de kans op regen in het westen. De minima liggen tussen lokaal 4 graden in de Ardennen en 11 graden in Vlaanderen. De zuidelijke wind neemt toe en wordt in de loop van de nacht vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan zee met rukwinden tot 60 à 70 km/h.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukgebied boven de Middellandse Zee en een complexe Atlantische lagedrukzone, die zich uitstrekt van IJsland tot West-Europa en Scandinavië, wordt in een strakke stroming zachte en vochtige lucht aangevoerd uit het zuidwesten. Woensdag diept een depressiekern uit tussen Schotland en Noorwegen, waardoor de stroming naar het zuiden krimpt. Drogere lucht bereikt op die manier onze streken.
Donderdag trekt echter een koufront over ons land, waardoor de zachte lucht alweer wordt weggeduwd.


update van vandaag 09:01