Verwachtingen - weerbericht

13°

15°

3-2 Bft

14°

12°

13°

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht helder bij minima van -2 tot +4 graden.

Tijdens het weekend en maandag aanhoudend zeer zacht voor de tijd van het jaar met vaak zon en soms hoge sluierwolken. Maxima in de meeste regio's tussen 12 en 14 graden, lokaal tot 15 graden.

Dinsdag en woensdag wat minder zacht en meer wolken. Dinsdag valt er tijdelijk wat neerslag.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Vanavond en vannacht is het aanhoudend helder. Enkel op het einde van de nacht kunnen er een paar hoge wolkensluiers verschijnen vanaf het westen. De minima liggen tussen -2 en +4 graden. De zuiden- tot zuidzuidoostenwind is zwak tot matig.


Morgen is het meestal zonnig met soms hoge wolkensluiers. Aan zee wordt het bewolkt in de loop van de dag. Het is opnieuw zeer zacht voor de tijd van het jaar bij maxima van 12 tot 15 graden. De wind is zwak tot soms matig uit zuid tot zuidwest.

Zaterdagavond en -nacht is het meestal licht bewolkt met hoge wolkenvelden. De minima schommelen van -2 tot +4 graden. De wind waait zwak uit het zuiden tot het zuidzuidoosten. Op de Ardense hoogten is hij soms matig.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukkern met kern over de Alpen beïnvloedt gunstig ons weer en voert zeer zacht en droge lucht, afkomstig uit Noord-Afrika, naar onze streken. Wolken, verbonden aan een storing over het zuiden van Engeland kunnen morgen tijdelijk het weer beïnvloeden aan de kust.


update van vrijdag 22:01