Verwachtingen - weerbericht

22°

24°

2 Bft

25°

23°

25°

Samengevat weerbericht

Vandaag eerst nog vrij veel bewolking met kans op een lokaal spatje regen, later meer opklaringen. Maxima van 22 tot 25 graden.

Vannacht droog met breder wordende opklaringen. Minima van 11 tot 16 graden.

Morgen rustig, droog en vrij warm met zonnige perioden en temperaturen tot lokaal 28 graden.

Vanaf donderdag wisselvallig weer met af en toe regen of buien. Vanaf vrijdag frisser met temperaturen van nog amper 20 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag is er op de meeste plaatsen nog veel bewolking maar in de loop van de dag krijgen we meer en meer de zon te zien. Op een lokaal buitje na blijft het droog. De maxima liggen tussen 22 en 25 graden. De wind is overwegend zwak en veranderlijk. In het noordwesten is hij meestal matig en draait hij van zuidwest naar westnoordwest.


Vanavond en volgende nacht worden de opklaringen geleidelijk breder en is er kans op vorming van nevel of plaatselijke mistbanken. De minima liggen tussen 11 en 16 graden. De wind blijft zwak en wordt veranderlijk.

Algemene luchtgesteldheid

Ten zuiden van een zwakke golvende frontale zone boven Nederland en het noorden van Nederland bevindt ons land zich in een brede warme sector met zeer vochtige en licht onstabiele oceanische lucht. Een klein lagedrukgebiedje boven de Britse Eilanden kan vandaag tijdelijk het weer in het westen van ons land beïnvloeden. Later op de dag bouwt een uitloper van het Azorenhoog zich op boven Frankrijk en ons land met een stabilisatie van de atmosfeer en het openbreken van de bewolking als gevolg.


update van vandaag 09:01