Verwachtingen - weerbericht

18°

25°

1-2 Bft

26°

21°

24°

Samengevat weerbericht

Vannacht stilaan overwegend droog met vorming van nevel en mist. Minima tussen 9 en 14 graden.

Vrijdag in de namiddag enkele lokale buien, maar minder frequent en intens dan de voorbije dagen. Maxima tot 26 graden.

In het weekend warm en vrij zonnig weer met maxima boven 25 graden. Zaterdag droog, vanaf zondag kans op plaatselijke onweersbuien.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen vrijdag

In het begin van de nacht vallen er hier en daar nog buien met onweer. Daarna wordt het overwegend droog met opklaringen, maar op de meeste plaatsen ook vorming van nevel, mist of laaghangende bewolking. De minima liggen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 14 graden in het noorden van het land. De wind is zwak en veranderlijk.Vrijdag begint de dag op de meeste plaatsen grijs. In het binnenland zou dit ochtendgrijs vrij vlug optrekken en ontwikkelen er zich vervolgens stapelwolken. Aan de kust is het ochtendgrijs hardnekkiger. In de namiddag is er lokaal nog kans op een paar buien, mogelijk met een onweer. Deze buien zijn echter veel minder actief dan de voorbije dagen. De maxima liggen tussen 18 graden in de kuststreek en 26 graden in de Kempen. De wind is zwak en veranderlijk. Aan zee waait de wind in de namiddag uit noord tot noordwest.Vrijdagnacht wordt het droog met opklaringen. Vooral in het westen van het land kan er zich opnieuw nevel, mist of laaghangende bewolking vormen. De minima liggen tussen 10 en 16 graden bij een zwakke en veranderlijke wind.

Algemene luchtgesteldheid

Een groot deel van Europa bevindt zich in een barometrisch moeras waarin zich warme en vochtige lucht. Boven ons land wordt de atmosfeer vannacht en vrijdag toch stabieler zodat de kans op onweer duidelijk vermindert.


update van donderdag 22:01