Verwachtingen - weerbericht

2 Bft

Samengevat weerbericht

Vannacht neemt de bewolking toe vanaf het westen maar blijft het rustig en droog. In het oosten koelt het onder laatste opklaringen nog flink af. Minima van -7 tot +1 graden en weinig wind.

Maandag is het wisselend tot zwaarbewolkt met perioden van regen in het westen en in de loop van de namiddag ook het centrum. Maxima van 2 tot 8 graden.

Dinsdag lichte regen in het westen en droog in het oosten. De rest van de week is koud en droog met overdag temperaturen rond of net boven het vriespunt en 's nachts matige tot strenge vorst.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Vannacht blijft het rustig en vrijwel overal droog met eerst nog brede opklaringen. In de loop van de nacht komt er meer, voornamelijk hoge, bewolking vanaf het westen en kan er tegen de ochtend wat lichte regen vallen in de kuststreek. Minima van -7 tot -2 graden ten zuiden van Samber en Maas en van -2 tot +1 elders. De wind blijft meestal zwak waaien uit zuid- tot zuidoostelijke richtingen.Maandag is het in het westen van het land vaak zwaarbewolkt met nu en dan wat lichte regen. Later op de dag dringt de lichte regen mogelijk door tot het centrum van het land. In het oosten blijft het nog droog met geregeld opklaringen. De maxima liggen tussen 2 en 5 graden in de Ardennen en tussen 6 en 8 graden in de andere streken. De wind waait meestal zwak, aan zee soms matig, uit zuidelijke richtingen. In het oosten wordt de wind op het einde van de dag veranderlijk.Maandagavond en in de nacht van maandag op dinsdag valt er in het westen en het centrum nog af en toe lichte regen. In het oosten kan er tijdelijk wat (smeltende) sneeuw vallen. Later in de nacht verschijnen er in het oosten meer opklaringen. In het westen kan er zich dan weer nevel of mist vormen. De minima liggen tussen 0 en -5 graden in het oosten van het land en tussen +1 en +4 graden elders. De wind waait zwak uit zuid- tot zuidoostelijke of veranderlijke richtingen en draait op het einde van de nacht naar zuidoost tot oost.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied boven Centraal-Europa bepaalt nog tijdelijk ons weer en voert met een zuidelijke tot zuidoostelijke stroming droge en stabiele landlucht over onze streken. Een wam front, verbonden aan een depressie boven de Atlantische Oceaan, bereikt maandagochtend het westen van ons land en dringt tegen het einde van de dag en de volgende nacht afzwakkend door tot de oostelijke provincies waar mogelijk wat winterse neerslag kan vallen.


update van zondag 22:01