Verwachtingen - weerbericht

[NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT]

Samengevat weerbericht

Vanavond aanvankelijk nog enkele buien in het oosten. Later vannacht droog met vorming van mist, lokaal dichte mist. Minima van 6 tot 9 graden.

Morgen, na het mogelijk hardnekkige ochtendgrijs, overwegend droog met zon en wolken. Maxima tussen 15 en 20 graden.

Zondag en begin volgende week zacht en meestal zonnig met maxima rond 20 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Vanavond is er nog een bui mogelijk in het oosten van het land maar geleidelijk breiden de brede opklaringen zich vanaf het westen uit over het hele land. In de nacht vormt er zich nevel of verspreide mist die lokaal dicht kan zijn. Vooral in de Ardennen is er ook kans op laaghangende bewolking. Het koelt af tussen 6 en 9 graden bij een zwakke en veranderlijke wind.Zaterdag begint de dag op de meeste plaatsen grijs met nevel, mist of laaghangende bewolking die lokaal hardnekkig kan zijn. Daarna blijft het overwegend droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. In het uiterste noorden van het land is een enkel buitje niet uitgesloten. Naargelang het optrekken van het ochtendgrijs stijgen de temperaturen tussen 15 en 20 graden. De wind waait zwak uit overwegend veranderlijke richtingen.Zaterdagavond en in de nacht naar zondag wordt het helder tot lichtbewolkt en kunnen er zich lokaal nevel, mistbanken of lage bewolking vormen. Het koelt af tussen 7 en 9 graden, in de Hoge Ardennen lokaal tot 3 à 4 graden. De wind is zwak uit oostelijke of veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een storing, verbonden aan een lagedrukzone nabij IJsland, verlaat in de loop van de avond ons land richting Duitsland. Daarna vestigt er zich een hogedrukkern boven de Benelux en vormen er zich nevel en mist. Morgen zorgt onstabiliteit op middelbare hoogte voor soms meer wolkenvelden en mogelijk enkele lokale buien in het noorden.


update van vandaag 17:01