Verwachtingen - weerbericht

20°

27°

2-3 Bft

28°

22°

26°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag zonnig en warm weer met stilaan enkele stapelwolken. Maxima van 22 tot 28 graden maar aan zee frisser.

Deze nacht droog weer met brede opklaringen maar later vorming van nevel en mistbanken. Minima van 8 tot 12 graden.

Zaterdag na het optrekken van het ochtendgrijs, volop zon en maxima van 20 tot 24 graden in het binnenland.

Zondag warm maar onstabiel met kans op een onweersbui. Maxima rond 25 graden.

Begin volgende week wisselvallig en frisser met af en toe buien of wat regen. Maxima rond 15 graden in het centrum van het land.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag is het opnieuw zonnig en warm met af en toe enkele sluierwolken. Stilaan ontstaan er wat stapelwolken maar het blijft droog. In het binnenland bereiken we temperaturen tussen 22 graden op de Ardense hoogten en 27 tot plaatselijk 28 graden in de Kempen. De zwakke tot matige west- tot zuidwestenwind draait echter stilaan naar noordwest en zorgt later voor afkoeling in het westen.
Aan zee draait de wind naar noord tot noordoost en wordt het niet warmer dan 20 graden.

Deze avond verdwijnen de stapelwolken en komen er brede opklaringen. In de loop van de nacht verwachten we in het westen en het centrum van het land vorming van nevel en mistbanken. In het zuidoosten blijft het echter licht bewolkt tot helder. De minima liggen tussen 8 of 9 graden op de Ardense hoogten en 10 tot 12 graden in het centrum van het land. De wind waait meestal zwak tot plaatselijk matig en draait van west tot noordwest naar noordoost tot oost. Aan zee draait de wind van noordoost naar oost.

Algemene luchtgesteldheid

Het hogedrukgebied boven Oost-Europa dat de vorige dagen warme en droge lucht over onze streken heeft aangevoerd, trekt geleidelijk weg naar de Balkan. Een nieuw hogedrukgebied bouwt zich op boven de Britse Eilanden en de Noordzee.
Tussen beide systemen wordt van over de Noordzee frissere en vochtigere lucht over onze streken aangevoerd. Op de grens tussen de warme continentale lucht en de frissere zeelucht kunnen zich stapelwolken ontwikkelen die zaterdag mogelijk uitgroeien tot een geïsoleerde bui.


update van vandaag 12:01